perjantai 11. huhtikuuta 2008

Imuhehkutus.

Me ollaan nyt jo pidemmän aikaa käytetty taskuvaipoissa perinteisten mikrokuitufrotee-, frotee-, hamppu-, bambuhamppu- ja flanellimujen kanssa villaimuja. Villahousuja kutoessa aina jää kuitenkin hahtuvakiekosta tai lankakerästä se pieni kerä jäljelle, josta ei saa tehtyä oikein mitään valmiiksi ilman uutta kerää. Jämäkerät voi hyödyntää tosi näppärästi kun kutoo niistä ainaoikein neuleena suorakaiteen muotoisia imuja ja imukyky näissä on oikeasti aivan JÄRKYTTÄVÄN hyvä! Pidemmälle vaihtovälille esim. päikkäreillä meillä saattaa parhaimmassa tapauksessa riittää kaksinkertainen froteeimu ja sen alle villaimu. Ei fuskaa ja setti imee, imee ja imee pissaa. Ihan käsittämätöntä. Olen vielä lanoliinittanut imut niin toimivat myös samalla hieman kosteussulkuna. Lanoliinitus toki vie hieman imukykyä, mutta toisaalta edistää villan itsepuhdistavaa ominaisuutta. Käsittämätöntä, mutta totta: villaimu ei edes haise pissalle käytön jälkeen ja huolellisen kuivauksen ja tuuletuksen jälkeen imu on täysin puhdas ja valmis uuteen käyttöön. Imut pesen käsin yhdessä villahousujen kanssa, kun alkavat haisemaan pissalta, käytännössä noin viikon käytön jälkeen, eli yksi villaimu on käytössä noin 7 kertaa ennen kuin se kaipaa pesua. Tosi kätsyjä. Mm. tällaisia imuja meillä on hahtuvasta ja Novitan Huopasesta syntynyt:


Vasemmalla olevat harmaasta Huopasesta kudotut imut ovat ystäväni käsialaa ja oikealla omatekemiä hahtuvaimuja. Tuosta keskimmäisesta kerron kohta hieman lisää... ;)

Juuri kun kerkesin nuo villaimut ja niiden toimivuuden sulattaa, niin kestovaippaileva ystäväni yllätti minut uudenlaisella imulla. Samalla tekniikalla kaksinkertaisesta bambulangasta kudottu imu. Oikein tehoimu. Oikeasti. Näitä meille lisää ja heti!


Eilen oli ekaa kertaa kokeilussa ja yllätti kyllä todella positiivisesti. Tosi pehmeä ja miellyttävän tuntuinen, ei kuitenkaan mikään hirvittävän paksu, mutta imee ihan järkyttävät määrät kosteutta. Ja kaikkein parhainta: tämän voi pestä normaalisti pesukoneessa 60 asteen pesuohjelmalla! Lanka kutistuu jonkin verran ekoissa pesuissa, joten se kannattaa ottaa kutoessa huomioon. Tänään Prismassa tsekkasin nopeasti lankahyllyn ja ainakin sieltä tätä bambulankaa löytyi, joten tuskin on mikään harvinaisuus varsinkaan isoissa marketeissa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Ystäväni lupasi kutoa meille vielä toisen tällaisen, joten innolla odotan, että saan toisen samanlaisen vielä täydentämään meidän imukokoelmaa. Varmaan tulee näitä vielä itsekin kudottua jossain vaiheessa...

2 kommenttia:

Villakiana kirjoitti...

Villa on ihanaa!
Kauniita ja tosi huolellisesti ommeltuja vaippoja sinulla, etanabambu on aivan syötävän suloinen.

riina kirjoitti...

Ihana blogi!

Muistatko minkä merkkistä tuo Prismasta ostettu bambulanka on?