lauantai 3. toukokuuta 2008

TSI-Kimperi.



Meillä tykätään hirvittävästi Kimperin pipoista ja eteisen hattuhyllystä löytyykin kyseisiä pipoja kolmea eri mallia.

Koska limeraitatrikoota jäi vaippojen jälkeen vielä jäljelle, niin päätin kokeilla Kimperi mallisen pipon tekoa. Koska pipoon sopivaa ompelumerkkiä ei löytynyt kotoa valmiina, tein vielä itse tuon merkin tuohon eteen. Merkki on siis palanen valkoista pul-kangasta mihin mustalla ohuella tussilla kirjoitin pojan nimen. Helppoa ja yksinkertaista. Lopputulos oli varsin mieleinen, poika ainakin kelpuutti heti pipon käyttöönsä. :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ah niin ihania ompeluksia sulla!
Pakko kysäistä noista pipoista,kuinka ne teit?kaksinkertasena niin kuin kimperin oiketa,mihin tuli sauma? Meillä kans kovasti noista tykkäillään.

Yade kirjoitti...

Juu kaksinkertaisesta trikoosta on nämä tehty, kuten Kimperitkin. Ero Kimperiin on se, että tässä mun tekemässä on sauma myös pään päällä, kun taas Kimperin pipoissa on saumat ainoastaan sivuilla.

Todella helppoja valmistaa. Leikkaat trikoosta n. 45 cm X 40 cm trikookaitaleen ja taitat sen kaksinkerroin, niin että siitä tulee 22,5 cm X 40 cm kaistale. Sit ompelet sivut ja toisen päädyn umpeen, niin että siitä tulee sellainen pitkulainen pussi. Sit käännät sen pussukan ympäri, ompelet toisen pään umpeen ja käännät puolesta välistä niin, että että päätysaumat menevät toisiaan vasten ja "sisäkkäin". Sit vaan joku merkki pitämään pipo kuosissaan. Merkki ei ole välttämätön, mut pipo pysyy paremmin muodossaan sen merkin kanssa. :)