sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Puuha Pete taskuvaippa.





Useasti olen ihaillut muiden tekemiä vaippoja, joihin on tussilla tai jollain muulla piirretty kuvia ja tekstiä. Yksi tussilla tehty nimikkovaippa meiltä hyllystä löytyykin, joten nyt päätin kokeilla sitten jotain muuta.

Kankaina oranssia 2 mil USA pulia ja mustaa coolmaxia. Puuha Peten kuva kaivettu jostain internetin kätköistä ja piirretty lävitse ohuella permanent tussilla. Kokemuksen syvä rintaääni tiesi muistuttaa, että kangastussilla piirretyt kuvat eivät kestäneet 60 asteen pesua, keittopesusta nyt puhumattakaan, joten siksi permanent tussi. Poika kävi sen verran häiritsemässä äidin piirtelyä, että vanhingossa tuli sohaistua ihan pieni piste ohi Puuha Peten, mutta eipä tuo onneksi liiemmin haittaa. Katsotaan miten tämä viritelmä kestää pesua, jos kuva ei pahemmin haalistu niin näitähän voisi tehdä muutamat lisää, toki jollakin eri hahmolla. :)

4 kommenttia:

Sokkopöllö kirjoitti...

Tavalliset (pahalta haisevat) permanenttitussit kyllä pysyy, mutta kangastussit ei. :/ Kokemusta on. Pitäisi itsekin löytää tuollainen ohut permanent, kun paksut tasapäiset ainakin päästää sitä väriä liikaa -> kuva leviää. Hieno vaippa!

Yade kirjoitti...

Toi ohut permanent tussi millä mä olen vaippoihin raapusteltu on itseasiassa tarkoitettu piirtoheitinkalvoille. Itsekin noi nimivaipat piirsin sellaisella paksulla tussilla ja väri kyllä suttaantui ihan hirvittävästi! Mut tuollainen ohut pyöreäpäinen tussi on ollut nyt hyvä. Suosittelen!

Kuvakin muuten on kestänyt ihan yllättävän hyvin pesussa. Vaippa on pesty nyt varmaan lähemmäs 10 kertaa 60 asteessa ja kerran jopa keittopesty ja vielä vaan Puuha Pete komeilee pylly puolella. :)

Anonyymi kirjoitti...

hei, saanko kysellä mitä paperia käytit kun läpipiirsit Ihan uteliaisuudestani kun ei miun kuvat oikee meinaa onnistua (onneksi siis olen käyttänyt kangastusseja tässä hommassa, häviävät pesuissa :D)

Yade kirjoitti...

Ihan tavalliselle A4 paperille tulostin kuvan ja sen läpi piirsin. Aika heikostihan se läpi näkyy, mutta kun saa "työvalon" kohdistettua oikein kankaaseen niin kuvan pitäisi sen verran kuultaa läpi, että piirtäminen onnistuu.

Olen myös tehnyt niin, että olen piirtänyt suoraan tietokoneen näyttöä vasten, eli kangas läppärin näyttöön kiinni ja piirtänyt sitten suoraan lävitse. Kuva näkyy silleen paljon selvemmin kankaan läpi. Mutta tässä touhussa täytyy sitten olla satavarma, ettei tussi tule kankaan lävitse, muuten komeileen puuha petet yms. tietokoneen näytöllä ikuisesti. ;)